Zatvori

Niste još član? Registrirajte se kako bi počeli.

lock and key

Sign in to your account.

Logiranje na račun

Zaboravili ste lozinku?

Kako pripremiti povrće

Kako pripremiti povrće i ostale namirnice

Salate od povrća

Salate od povrća

Miješano rezano povrće za salatu može se začiniti svijetlim preljevom koji se može pripremiti unaprijed za nekoliko obroka i čuvati u hladnjaku.



Kako pripremiti preljev?

Dodati 3 puta više ulja (maslinovo, repičino, sojino) nego octa (vinski, balsamico ili limunov sok), sol, papar, senf i dodati vode dok ne postignete željenu konzistenciju. Ne ustručavajte se dodati svježe lišće bosiljka, peršina, korijandera, krasuljice ili vlasca.

Paleta Proizvoda

Kulinarski savjeti

Smanjite vrijeme kuhanja povrća za očuvanje vitamina ponude (vitamin C uglavnom).
Prvo birajte povrće shodno sezoni i Fazi 1 i 2 Eurodiet metode.


Lista povrća u Fazi 1:

Šparoge, patlidžan, brokula, celer, gljive, zeleni kupus, kineski kupus, cvjetača, krastavci, mali krastavci, potočarka, cikorija, špinat, komorač, zelena paprika, rotkvica, salata lišće, soja klice.

Lista povrća u Fazi 2:

Repa, crveni kupus, prokulice, mahune, repa, poriluk, rajčica.

Kuhanje:

Temperatura kuhanja mora biti prilagođena korjenastom povrću (celer, repa …) kako bi se prokuhalo dok ne omekša.

Paleta Proizvoda

Kuhanje u vodi:

Kuhajte povrće u vodi (krastavce, zelene paprike, gljive, patlidžane…) sve dok sva voda ne ispari.

Kuhanje na pari:

Karfiol, brokulu, krastavce, šparoge, poriluk, prokulice, zeleni kupus i repu kuhajte na pari.

Pečenje:

Smanjite vrijeme kuhanja i dodajte ulja (maslinovo, repičino i sojino). Izmiješajte sitno narezane komade povrća (gljive, krastavci, soja bakterije, koromač, zelena paprika) i pecite dok ne omekša.

Mikrovalna:

Mikrovalna se koristi uglavnom za zamrznuto povrće.

 

  • solite, začinite paprom i svim vrstama začina i bilja.

  • koristite začine: češnjak, lišće svježeg bosiljka, timijan, ružmarin, lišće lovora, peršin i korijander za pripremu rajčica, patlidžana, krastavaca, zelene paprike, gljiva i kelja pupčara.

  • koristite limunov sok kao dodatak za pripremu brokule.

  • koristite začine: krasuljica, paprika i muškatni oraščić za pripremu celerovih štapića, repe i poriluka.